Sú tomu už takmer dve desaťročia čo mi priateľ Július Boďa zo Svitu dal recept na výrobu medového vína. Medové víno podľa tohoto receptu je vysokohodnotný nápoj a to pre svoje zložky, lebo med nevaríme a nevystavujeme ho vysokým teplotám nad 45 stupňov Celzia.
Pokúste sa daň návod, ako by sa podľa Vás dalo medové víno urobiť lepšie.
Anton
Nezostane pri takejto koncentrácii med. roztoku medovina veľmi sladká? A prečo doporučujú med. roztok prevariť a zberať tvoriacu sa penu(odstraňovať bielkoviny)? Nieje problém s kvasením? Bál by som sa, že to može miesto kvasenia prejsť do kysnutia, octovatenia. Ďakujem
Ďakujem za recept na víno.Spracovávam tému "Včelie produkty a ich využitie"Ak máte ešte niečo zaujímavé pošlite.
S úctou Anton